Augustus ergens op de vlakte


Project Info

"AUGUSTUS ergens op de vlakte helpt ons eraan herinneren dat hecht en wervelend ensemblespel een onvervreemdbaar goed is in theater. Van dit soort voorstellingen, genereus in hun herkenbaarheid en verdomd goed gespeeld, worden er vandaag misschien te weinig gemaakt.” – Juryverslag Het Theaterfestival 2015

De mensen die je het liefste ziet, weten je het hardst te kwetsen. Op die wetenschap stoelde Tracy Letts een tragikomisch familiedrama dat Toneelhuis, KVS en NTGent met vereende krachten ensceneerden. AUGUSTUS ergens op de vlakte speelt zich af in augustus, ergens op de vlaktes van het uitgestrekte Oklahoma van vandaag. Het vertelt het verhaal van de familie Weston. Een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis om elkaar te steunen en meteen ook kapot te maken.

Met een stevige cast: Els Dottermans, Mieke De Groote, Sofie Decleir, Gilda De Bal, Mieke Verdin, Frank Focketyn, Sanne Samina Hanssen, Willy Thomas, Marc Van Eeghem, Geert Van Rampelberg, Ben Segers en Nona Buhrs. Stijn Van Opstal en Tom Dewispelaere bewerken en regisseren. Guy Cassiers tekent voor vormgeving en regieassistentie. De voorstelling werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015.

rol Karen / theatergezelschap Olympique Dramatique/Toneelhuis / regie Tom De Wispelaere/Stijn Van Opstal

Project Details

  • theater
Het Toneelhuis