Biografie

Mieke de Groote
Ukkel 1958

Studeerde in 1981 af aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst Studio Herman Teirlinck te Antwerpen.

Werkte sindsdien als freelance-actrice in Belgie en Nederland o.a.bij De Tijd, KVS Brussel, NTGent, Malpertuis, het Toneelhuis, les Ballets C de la B, BlauweMaandagCie, Het Zuidelijk Toneel, Orkater, Het Ro-theater, Het Nationaal Toneel en FC Bergman,waar zij werkte met regisseurs als o.a.Ivo Van Hove, Lucas Vandervost, Ted Stoffer, Hans Croiset, Jos Verbist, Gerard-Jan Rijnders, Piet Arfeuille, Johan Van Assche, Jurgen Delnaet en Niek Kortekaas

Zij was te zien in film-en televisieproducties waaronder 'Niet voor publicatie', 'De Hel van Tanger', 'Rosie', 'Het eiland', 'Van vlees en bloed', 'De Ronde', 'Code 37', 'Tweesprong' en verschillende gastrollen in 'Aspe', 'Flikken', 'Heterdaad', 'Witse', 'De Ridder' e.a. Ze heeft net de opnames afgerond van 'Amateurs' in een regie van Frank Van Passel.

Vanaf 10 maart 2014 is zij te zien in 'Cordon' regie Tim Mielants. Momenteel is ze bezig met de opnames van 'Achter de feiten' (Eén) en de nieuwe langspeelfilm van Vincent Bal 'Brabançonne' In mei brengt zij met het Vlaams Radiokoor de correspondentie tussen Clara Shumann en J.Brahms.

Ze is gastdocent Woord aan de Artesis Hogeschool en speelt trompet bij Notso Bigband.olv Erik Bogaerts.